Fusce vehicula dolor arcu, sit amet blandit dolor mollis nec. Donec viverra eleifend lacus, vitae ullamcorper metus.
Op deze pagina beantwoorden wij de meest gestelde vragen over hybride verwarmen en het project.
Wij richten ons op de hybride toepassing van de warmtepomp in combinatie met een CV-ketel.
U kunt in 2024 subsidie krijgen voor een hybride warmtepomp installatie.
Bent u woningeigenaar in Friesland en hebt u interesse in hybride verwarmen? Kom dan naar onze volgende informatieavond over hybride warmtepompen in Heerenveen.
U krijgt daar alle informatie, die u nodig hebt. Er is ruim gelegenheid vragen te stellen. Onze sprekers zijn deskundig en technisch. Daar steekt u veel op! Tevens bent u te gast op de SolarHero Academy. Op deze trainingslocatie van onze monteurs kunt u de werkende installaties en producten van dichtbij bekijken.
Ja, u kunt in 2024 subsidie krijgen voor onze hybride warmtepomp installaties.
Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een (hybride) warmtepomp.
Voor de Triple Solar hybride warmtepomp is de aanschaf subsidie €4.425,-
Dit is een Water/Water Warmtepomp. De TS-code is KA21932.
Voor de hybride Bosch Compress 5800i AW warmtepomp is de aanschaf subsidie €2.850,-
Dit is een Lucht/Water Warmtepomp. De TS-code is KA26273.
Ook via RVO kunt u meer informatie inwinnen over de beschikbare subsdies:
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/warmtepomp
Het trainingscentrum voor onze monteurs zit in Heerenveen en het hoofdkantoor van Sunergetic is gevestigd in Alkmaar. Daarnaast hebben wij diverse vestigingen in Nederland, waaronder in Hoorn, Delft en Venlo. Voor de groepsaankoop in Friesland voor een hybride warmtepomp bestrijken onze adviseurs de provincie Friesland met advies aan huis. Deze bezoeken vinden plaats vanaf 2 september 2024.
Voor bijna iedere woning is er in dit project een passende oplossing voorhanden. Wij leveren voor dit project PVT-panelen met een hybride warmtepomp van Triple Solar.
Waar nodig of gewenst installeren wij ook hybride CV-ketels en hybride warmtepompen van Nefit Bosch.
Dat klopt. Met de hybride warmtepomp blijft het gewoon mogelijk om uw woning te verwarmen met uw bestaande radiatoren. De warmtepomp verwarmt dan tot een bepaalde capaciteit (warmtevraag) en uw gasketel helpt de warmtepomp bij zeer lage temperaturen.
De gemiddelde reductie van het gasverbruik, die u met hybride kunt verwachten is 60-80%!
Zo reduceert uw gasverbruik én energiekosten, geniet u van comfort én zit u als bewoner nooit in de kou.
Aan welke voorwaarden moet uw woning voldoen?
Bijna elke woning is geschikt. Ook als u nog geen vloerverwarming of isolatie heeft, kunt u beginnen met besparen. De woning is geschikt voor een hybride warmtepomp als het beschikt over:
1) CV-installatie.
2) Normale CV-Radiatoren of lage temperatuursverwarming.
3) Voldoende ruimte op het dak of in de tuin voor het plaatsen van een buitenunit of PVT-panelen (de bron).
Omdat u bij een hybride warmtepomp ook de cv-ketel behoudt, kunt altijd het gewenste comfort behalen. Het werkt goed samen met gewone radiatoren en een iets minder goed geïsoleerde woning. HR++ glas, vloerverwarming of voldoen aan de laatste isolatienormen is dus niet persé nodig.
Uiteraard geldt: Hoe beter de schil van uw woning is geïsoleerd, hoe hoger uw rendement.
Voor "bestaande bouw", is de isolatie van de woningschil vaak wat minder. Daarom is 100% aardgasvrij verwarmen voor veel woningen niet meteen mogelijk, maar hybride verwarmen wel.
Hybride warmtepompen kunnen in bijna elke woning een flinke besparing realiseren. Ook als de woning nog niet helemaal is geïsoleerd en nog normale CV-radiatoren heeft. In dit laatste bij u ook het geval? Dan is een hybride warmtepomp geschikt voor u om aardgas mee te besparen.
U bespaart zonder grote verbouwingen 60-80% aardgas. U behoudt ook het comfort dat u gewend bent. U gebruikt alleen gas, als de warmtevraag groter is dan de warmtepomp alleen aankan.
Uw cv-ketel zal alleen bijspringen, als dat nodig is, bijvoorbeeld op hele koude winterdagen.
Voor alle warmtepompen - dus ook hybride warmtepompen - geldt uiteraard dat het beste rendement wordt behaald, als uw woning voldoet aan de laatste isolatienormen. Wilt u een all-electric warmtepomp, dan moet de isolatie en de verwarming van uw woning eerst op orde zijn.
Met een hybride warmtepomp blijft u uw woning verwarmen met bestaande cv-radiatoren. Met een hybride warmtepomp blijft uw investering laag, terwijl u direct een grote besparing realiseert.
Is uw woning wel reeds goed geïsoleerd, dan verwarmt u de woning super voordelig. U verwarmt dan praktisch gezien bijna gasloos - al heeft u een hybride warmtepomp.
Het verwarmen op zeer koude dagen is met hybride geen probleem. Alleen op de momenten dat het echt nodig is, springt uw CV-ketel bij. Bijvoorbeeld bij douchen of met zeer koude winterse dagen. Dit garandeert het comfort.
Zulke koude dagen komen overigens steeds minder vaak voor in Nederland, maar u weet nooit. Het klimaat en de veranderingen worden immers steeds extremer. Daarom is hybride juist een uitkomst voor veel huishoudens.
Met hybride bespaart u tot 80% op aardgas en kosten. Vaak moet men een wat oudere cv-ketel vervangen. Wij brengen dit uiteraard voor u in kaart tijdens het huisbezoek.
Normaal gesproken werkt uw cv-ketel alleen op aardgas.
Door de cv-ketel te koppelen aan een hybride (electrische) warmtepomp ontstaat een hybride verwarmingssysteem. Zo’n systeem verwarmt uw woning voornamelijk met energie uit de buitenlucht en met stroom. Wanneer het nodig is gebruikt een hybride systeem ook nog een klein beetje gas.
Omdat u een hogere watertemperatuur kunt behalen, is hybride voor veel huishoudens een uitkomst. Bij de hybride toepassing behoudt u de cv-ketel functie. Daarom is de hybride toepassing ook geschikt voor een huis met radiatoren of een huis dat nog beter geïsoleerd moet worden.
Daarmee verwarmt u uw woning en bespaart u jaarlijks 60-80% op uw gasverbruik.
Een warmtepomp heeft een 'bron' nodig. De bron onttrekt warmte-energie uit de buitenlucht of uit een waterlus (die in de grond zit). De warmte wordt binnen in uw woning weer gebruikt voor het verwarmen van uw woning of de productie van warm tapwater. Een warmte-koudemiddel onttrekt de warmte-energie uit de buitenlucht en vervoert de gewonnen energie van de bron (buiten) naar de warmtepomp (binnen).
De warmtepomp werkt met een compressor en draagt die warmte-energie over op warm water. Door deze compressie en fase-verandering komt extra warmte vrij en kan het water ongeveer 30-35 graden heet worden.
Dit warme water gebruikt u voor de verwarming van uw woning of voor het verwarmen van tapwater.
Met een hybride warmtepomp haalt u ook het grootste deel van uw warmte-energie uit deze externe bron, in dit geval lucht. Een hybride warmtepomp systeem kan echter ook functioneren in combinatie met een cv-ketel en radiatoren. De cv-ketel spring alleen bij als het echt nodig is. Daarom kan uw verwarming dus tot hogere temperatuur worden verwarmd, 50-70 graden heet, zoals u gewend bent.
In ons project bieden wij u twee opties: PVT-panelen van Triple Solar of een monoblock (buitenunit) van Bosch.
Beide producten zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun kwaliteit, stille werking en de hoge COP-waarde (Coefficient Of Performance, c.q. de hogere efficiëntie).
Voor beide zijn in 2024 aantrekkelijke subsidies beschikbaar.
Om het kort te houden kijken wij zorgvuldig naar: de bouwkwaliteit van het product, het uithoudingsvermogen en de efficiëntie gemiddelde COP-waarde die u behaalt - gedurende het jaar en de betrouwbaarheid van de producent. Daarnaast hechten wij er aan dat het koudemiddel propaan wordt gebruikt.
Wij leveren alleen hoogwaardige hybride warmtepompen met voldoende capaciteit, die werken met het koudemiddel R290 (propaan).
Wij bieden u hiervoor twee mooie types aan in deze collectieve actie, waarmee wij een degelijke oplossing voor 85%-90% van de bestaande bouw hebben.
Propaan-warmtepompen worden steeds populairder. Het koudemiddel R290 kan hogere temperaturen bereiken en door die efficiënte bespaart u meer aardgas. Daarnaast is de GWP van dit koudemiddel zeer laag (slechts 3). Dit in tegenstelling tot het standaard koudemiddel (R32), waar de GWP 675 is.
Als we verder kijken naar de milieu-impact en regelgeving vanuit de EU, zullen deze de warmtepompen met R32 de komende jaren verder uitfaseren. Met een propaan-warmtepomp bent u dus goed voorbereid op de toekomst.
Lees meer over de voordelen van propaan.
Het hybride warmtepomp van Nefit Bosch bestaat uit: een hybride CV-ketel, een binnenunit én een buitenunit.
Als u kiest voor een PVT-systeem van Triple Solar, dan kiest voor een 3,5 kW hybride warmtepomp van Triple Solar.
De PVT-panelen van Triple Solar zijn efficiënt, geluidloos en esthetisch. Drie PVT-panelen, die op het dak liggen, hebben elke een warmtewisselaar aan de achterzijde. Die vervullen in wezen de functie van de buitenunit, maar dan geruisloos en zonder draaiende onderdelen.
Dat klopt. Een hybride warmtepomp-systeem is niet volledig elektrisch. Uw CV-ketel blijft gekoppeld aan een aardgasaansluiting. De CV springt alleen bij op die momenten dat het nodig is, bijvoorbeeld als het heel erg koud is (denk aan periodes met meerdere dagen waarop het -5 tot -10 graden Celcius is). Deze periodes komen steeds minder vaak voor.
U kunt met een hybride systeem direct veel kosten besparen. En het mooie is, dat een hybride warmtepomp uw huidige radiatoren kunt blijven gebruiken en dat uw investering zichzelf gegarandeerd terugverdiend.
Tevens zijn er anno 2024 aantrekkelijke subsidies op de aanschaf.
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel en uw huidige radiatoren.
Er zijn daarom slechts weinig aanpassingen nodig om een woning geschikt te maken. Er moet wel goed gekeken worden naar de plaatsing van de warmtepomp en de route van het leidingwerk.
Met een hybride PVT-warmtepomp en 3 à 4 PVT-panelen bespaart u jaarlijks gemiddeld 1.000m3 aardgas. Omdat een gemiddelde woning in Nederland jaarlijks tussen de 1.200 m3 en de 1.600 m3 (kuub) aardgas verbruikt, bespaart u flink op uw verbruik en uw kosten.
Op hele koude dagen springt de CV-ketel bij. Dit garandeert tegelijk het comfort.
Ja, u kunt in 2024 subsidie krijgen voor onze hybride warmtepomp installaties.
Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een (hybride) warmtepomp.
Voor de Triple Solar hybride warmtepomp is de aanschaf subsidie €4.425,-
Dit is een Water/Water Warmtepomp.
De TS-code is KA21932.
Voor de hybride Bosch Compress 5800i AW warmtepomp is de aanschaf subsidie €2.850,-
Dit is een Lucht/Water Warmtepomp.
De TS-code is KA26273.
Via RVO kunt u meer informatie inwinnen hierover:
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/warmtepomp
Via het Nationaal Warmtefonds kunt u heel voordelig een Energiebespaarlening afsluiten.
De Energiebespaarlening is opgezet als regeling door de Rijksverheid.
Deze gunstige regeling van het warmtefonds is bedoeld om woningeigenaren te helpen bij de financiering van duurzame maatregelen, bijvoorbeeld om de overgebleven kosten voor de warmtepomp te bekostigen.
Of lees meer over de voorwaarden van de Energiebespaarlening op de site van het Nationaal Warmtefonds.
Het Nationaal Warmtefonds is een regeling van de Rijksoverheid.
Het fonds is een laagdrempelig loket waar bijna alle huiseigenaren spotgoedkoop een lening kunnen aanvragen. Er is geen leeftijdsgrens. Als uw jaarinkomen tot €60.000 per jaar is, betaalt u 0% rente. Is uw inkomen hoger, dan is de rente aftrekbaar.
De Energiebespaarlening is een persoonlijke lening van maximaal €71.000 voor iedere woningeigenaar met voldoende inkomen. Met een hybride warmtepomp kunt u gebruik maken van deze voordelige lening.
Voorwaarden: Er geldt geen maximumleeftijd. Het geld gebruikt u alleen om uw huis te verduurzamen.
U betaalt geen afsluitkosten en hoeft niet langs de notaris. U kunt ook boetevrij extra aflossen. Er is geen leeftijdsgrens, ook ouderen kunnen de lening afsluiten. Er geldt nu slechts 0% rente voor huishoudens met een gemeenschappelijk inkomen onder de 60.000 Euro.
Uit de kostenbesparing die het oplevert betaalt u de lening in 10 jaar terug. Het financieel voordeel is voor u veel groter en natuurlijk gaat dit ook veel sneller dan sparen, voordat u overgaat tot de aanschaf.
Is uw verzamelinkomen hoger dan €60K per jaar, dan betaalt u wel wat rente. Deze rente van de Energiebespaarlening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. Dat betekent dat u over dit bedrag geen belasting hoeft te betalen. Ook heel voordelig dus.
In essentie zijn de twee leningen hetzelfde, maar er is één verschil. De energiebespaarlening wordt landelijk geregeld en de duurzaamheidslening wordt regionaal bepaald. Voor een duurzaamheidslening betekent dit dat uw gemeente of provincie bepaalt welke maatregelen worden gefinancierd en voor wie het beschikbaar is.
Hybride warmtepompen vallen tot dusver altijd onder deze regelingen.
Wij helpen u met dit project verder met een oerdegelijke, lokale aanpak en goed advies. Dit doen wij door te kiezen voor topkwaliteit producten. Daar kunnen we misschien niet veel korting op krijgen, maar wij wijzen u steeds op de best beschikbare regelingen voor uw specifieke situatie. Daarom komen we ook bij u thuis langs.
Sunergetic zoekt alles in Friesland uit voor (hopelijk) een grote groep deelnemers. Dat is voor ons efficiënt en het scheelt u als deelnemer natuurlijk veel gedoe. Als er financieel voordeel behaald kan worden, brengen wij u hiervan op de hoogte. Denk bijvoorbeeld aan zaken als: het vervangen van PV-zonnepanelen met PVT zonnepanelen, het bijplaatsen van extra zonnepanelen, vervangen of aanpassingen maken in de meterkast, kosten van breek- en meerwerk en groepskortingen.
Door de hard gestegen energielasten hebben duurzamere woningen een duidelijk voordeel, zegt makelaarsvereniging NVM, die de prijsverschillen liet onderzoeken.
Een woning met energielabel C brengt nu gemiddeld 11,6 procent meer op dan een vergelijkbare woning met label G. Met de huidige gemiddelde woningprijs leidt dat tot bijna 50.000 euro verschil. De labels gaan van A++++ (energieneutraal of energieleverend) tot G (zeer hoog energieverbruik).
Lees hier het artikel van de NOS.
Sunergetic zoekt de beste mogelijkheden voor u uit. U maakt gebruik van onze expertise en onze lokale aanpak. Hierdoor kunt u sneller een goedwerkende installatie plaatsen en direct beginnen met gas besparen,
In ons offertetraject berekenen wij uw besparing voor u uit. Wij benaderen hierbij ook het verwachte financiële voordeel (rendement), dat u met de installatie kunt behalen.
Uiteraard kunnen wij dergelijke berekeningen toelichten. De volgende zaken nemen wij hierin mee:
- Goede subsidiemogelijkheden voor een hybride warmtepomp.
- Financieren via het warmtefonds is interessant.
- De huidige energieprijzen. Stijgende energieprijzen maken natuurlijk elke rendementsberekening mooier. Deze laten wij echter buiten beschouwing.
Sunergetic rekent conservatief, dan valt het achteraf altijd mee en nooit tegen.
Triple Solar is een Nederlands bedrijf en de uitvinder / producent van het innovatieve PVT-warmtepomppaneel én de bijbehorende PVT-hybride warmtepomp. Hiermee is het mogelijk uw woning op duurzame wijze van warmte, koeling, warm tapwater en elektriciteit te voorzien. Sunergetic helpt woningeigenaren die interesse hebben verder met deskundig advies en een offerte op maat.
Het hybride PVT-systeem bestaat uit 3 PVT-panelen en een hybride PVT-warmtepomp. Er worden drie micro-omvormers toegepast voor het omzetten van de stroom voor gebruik in huis.
Het warmtepomp systeem bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder warmtewisselaars, een elektrische pomp, een compressor en een leidingsysteem gevuld met een warmte-koudemiddel (bij PVT is dit middel propaan).
De bijbehorende 200 liter boiler voor warmwater is optioneel. Hiermee zorgt u altijd dat u voldoende inhoud hebt om comfortabel te douchen. De boiler is licht in gewicht en gemaakt van onderhoudsvrij RVS.
De boiler gebruikt geen gas, maar stroom van uw zonnepanelen of netstroom om uw tapwater te verwarmen. Het water wordt opgeslagen in een boilervat (een buffervat). U kunt op ieder moment van de dag gebruikmaken van dit warme water, waarmee u gas bespaart. Er zijn ook grotere varianten van de boiler beschikbaar. Afhankelijk van hoeveel warm tapwater u dagelijks gebruikt, kiest u een grotere variant. Heeft u zonnepanelen? Als u stroom opwekt met zonnepanelen, slaat u overdag zonnestroom op in warmte.
Een PVT-paneel of PVT-warmtepomppaneel zet via de voorkant zonlicht om in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar die de energiebron vormt voor de PVT-warmtepomp. Met 3 PVT-panelen én een PVT-warmtepomp besparen de meeste woningen tussen de 60 en 80% op het jaarlijkse aardgasverbruik. En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag -- dus ook als het bewolkt is of vriest.
U plaatst de PVT-warmtepomp in de technische ruimte waar uw CV-ketel hangt. De PVT-panelen worden op het dak geplaatst. De buizen van de PVT-panelen lopen vanaf het dak naar binnen naar de CV-installatie.
Sunergetic organiseert collectieve acties voor individuele maatregelen.
Sinds 2013 installeert Sunergetic zonnepanelen met monitoring voor gemeentes, woningcorporaties en het MKB. Ook bij particuliere woningeigenaren weten wij de weg.
Sunergetic richt zich op deskundig advies en kwaliteit.
Anno 2024 hebben wij een eigen opleidingscentrum in Heerenveen en organiseren wij groepsacties voor woningeigenaren, die energiebesparende maatregelen willen nemen. Van isolatie, hybride warmtepompen en zonnepanelen tot hybride PVT-oplossingen. U bent op reis en wij kennen de weg.
Onze missie: jaarlijks 3.000 woningen label-sprongen laten maken. Dit doen we door maatwerkadvies toegankelijk te maken. Daarnaast organiseren wij collectieve acties voor individuele maatregelen.
Zo bent u als huiseigenaar goed voorbereid en verzekerd van kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor een eerlijke, scherpe prijs.
Als huiseigenaar staat u voor een flinke opgave binnen de energietransitie. U bent zelf verantwoordelijk voor het uitzoeken van welke maatregelen voor uw huis en in uw situatie het beste zijn. Dat is best lastig. En als u weet wat u wilt gaan doen, wie kan deze maatregelen dan het beste uitvoeren?
Wat kost het, wanneer en waar kunt u subsidies aanvragen?
Mede om u hiermee verder te helpen is Sunergetic opgericht. Wij organiseren veel van dit uitzoek werk voor u en andere woningeigenaren. Het organiseren van groepsaankopen zorgt voor een eenduidige aanpak, waarbij er financieel en procesmatige voordelen behaald worden.
Wij zorgen dat u bij elke stap de juiste informatie aanlevert, steeds goed geïnformeerd wordt en dat energiebesparende maatregelen goed en kostenefficiënt worden uitgevoerd.
Wij kijken vooruit, bieden ondersteuning en hebben geen klik-klus-klaar mentaliteit.
Overweegt u overstappen op een hybride warmtepomp? Kom vrijblijvend naar de informatieavond en schrijf u in!
Daarna kiest u of u meedoet aan deze groepsaankoop die wij organiseren in Friesland. Sunergetic gaat altijd bij u thuis met u in gesprek, zodat we de beste en meest passende oplossing kunnen bieden. Met deze werkwijze zorgen wij dat u jarenlang het gewenste comfort én een goed rendement behaalt.
Uw woning en de energieprestaties van uw woning worden bij het huisbezoek volledig nagelopen.
Qua capaciteit dient uw installatie aan te sluiten bij de warmtevraag van uw woning en uw huishouden. Soms zijn met relatief kleine aanpassingen, grote besparingen mogelijk. Sunergetic zorgt daarom eerst (samen met u) dat de haalbaarheid en de uitvoering bij u thuis duidelijk in kaart is gebracht.
Wij brengen dit voor u in kaart. Want energie besparen is niet moeilijk, als u weet waarop u moet letten.
Kortom, het begint bij deskundigheid en maatwerkadvies.
Wij werken met ervaren, deskundige mensen en met gecertificeerde adviseurs.
Bent u woningeigenaar en wilt u kosteloos en vrijblijvend meer weten over hybride warmtepompen voor uw woning?
Reserveer vandaag uw stoel en kom op woensdag 18 september naar onze gratis informatieavond in Heerenveen.
Vanaf september 2024 bezoeken wij woningen in Friesland.
Meedoen? Doe eerst gratis onze woning-scan en vul uw online woningdossier aan. Als uw woning deelneemt, krijgt u toegang tot een online Woningdossier en bent u toe aan het huisbezoek.
Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van een hybride warmtepomp?
Eurolaan 4
8466 SM
Nijehaske
Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.